451475
Binnenland

Kamermuziek op Storioni festival

Het Storioni festival is het ultieme festival voor liefhebbers van kamermuziek.

Het Brabantse Storioni festival vindt dit jaar voor de 9 keer plaats en deze editie is gebaseerd op het jaar van Jeroen Bosch 2016.

Dit jaar staat ’s Hertogenbosch in teken van de schilder. Het festival vindt voornamelijk plaats in Brabantse steden, met een enkele uitstap naar Amsterdam. Het thema is “Dromen en Demonen”.

Het Storioni festival is de muzikale opmaat naar de grote Bosch-tentoonstelling, later dit jaar. Je ziet het thema terug in het festival in een aantal bijzondere werken. Een voorbeeld daarvan zijn de draailier en harpluit die de componisten Aart Strootman en Marco Mlynek namaakten uit het drieluik van Jeroen Bosch. Een paar voorbeelden van de concerten die u kunt bezoeken zijn het openingsconcert op 22 januari in het Muziekgebouw in Eindhoven, het wandelconcert op 26 januari in Den Bosch en de Storioni nacht op 30 januari in het Muziekgebouw in Eindhoven.

Conservatoriumstudenten kunnen zich opgeven voor speciale masterclasses van de topmusici die deelnemen aan het festival.

Het Storioni festival duurt nog tot het eind van deze maand. Voor een compleet overzicht van alle concerten en activiteiten en voor tickets kijkt u op de website, www.storionifestival.nl