Nieuws/Binnenland
451674
Binnenland

OM: informatie radarbeelden MH17 niet nieuw

DEN HAAG - De informatie over radarbeelden die de Stichting Vliegramp MH17 aan het Openbaar Ministerie heeft gegeven, is niet nieuw. De gegevens waren al bekend bij het OM en waren al meegenomen in het onderzoek, aldus het OM donderdagavond.

De Stichting Vliegramp MH17 liet woensdag weten in het bezit te zijn van drie e-mails met daarin diverse stilstaande radarbeelden van de ramp met vlucht MH17. Ook staan in de mails begeleidende teksten en uitwerkingen van communicatie van Russische en Oekraïense afkomst. De mails zijn anoniem verstuurd naar de stichting.

De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) heeft onlangs nieuwe informatie binnengekregen met informatie over MH17, een brief van zijn Russische evenknie. Dit heeft een woordvoerder van de OVV bevestigd na berichtgeving van RTL Nieuws. "Die bekijken we." Over de inhoud van de brief wil hij niets zeggen.

Het toestel van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 in Oekraïne neergeschoten door een Buk-raket. Alle 298 mensen aan boord kwamen daarbij om het om het leven, onder wie 196 Nederlanders.