Nieuws/Opmerkelijk
451837
Opmerkelijk

Moeder breit levensgrote zoon

Amsterdam - Eindelijk is er een oplossing voor ouders die niet willen dat hun kinderen opgroeien: gewoon nieuwe kinderen breien. Marieke Voorsluijs, moeder en professioneel breier bij Club Geluk, heeft een levensgrote, wollen versie van haar zoon gebreid, wat begon als een grappig project en uiteindelijk nog handig bleek te zijn ook.

Marieke waagt zich wel vaker aan controversiële, uitdagende breiprojecten en gezien ze de lat steeds hoger legde dacht ze eraan om haar zoon te breien. Hij vond het een prima idee en hielp haar bij het project. „Het breien van de replica nam zo’n twee maanden in beslag”, vertelt Marieke aan Metro. „Het was een leuk artistiek familieproject.”

Knuffelen

De wollen zoon is nog handig ook, gezien haar echte zoon nu aan het puberen is en niet meer wil knuffelen. Hij hangt nu liever met zijn vrienden, speelt met zijn telefoon of luistert naar zijn iPod. Ze begrijpt heel goed dat die verandering erbij hoort, maar dan komt de wollen replica van haar zoon toch goed van pas om af en toe te knuffelen.

„Mijn echte zoon en ik hebben ontzettend veel gelachen tijdens het werken aan zijn wollige dubbelganger”, vertelt Marieke. „Ik kreeg zelfs een aantal echte knuffels van hem tijdens het breien!” (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Nu mijn (Marieke's) zoons pubers zijn creëren zij bij tijd en wijle lekker veel afstand met mij als Smother Mother (om...Posted by Club Geluk on  Monday, January 11, 2016