Nieuws/Binnenland
451992
Binnenland

Celstraf wegens mishandeling agent

DEN BOSCH - De rechter heeft woensdag een veertigjarige man uit Oss veroordeeld tot 102 dagen cel, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur wegens mishandeling van twee agenten tijdens de jaarwisseling.

De agenten gingen vlak na de jaarwisseling op een melding af in Oss en stopten bij een groep mensen die vlakbij hun dienstauto een fles op de grond kapot gooiden. Toen de agent aan de bijrijderskant de groep hierop aansprak, ontstond er een woordenwisseling. De veertigjarige man beledigde en bedreigde de politiemannen.

Toen een agent uitstapte om de man aan te houden, sloeg de verdachte hem hard tegen het hoofd. Vervolgens probeerde een grote groep mensen de aanhouding te verhinderen. De politiemannen werden aangevallen en een van hen kreeg een fles tegen zijn achterhoofd.

De verdachte wist te ontkomen en liep naar zijn woning, waar hij even later werd aangehouden. Ook twee andere mannen van 40 en 31 jaar werden toen gearresteerd. Hun zaak is aangehouden.

Een politiewoordvoerder sprak destijds van "een geweldsexplosie". Agenten van diverse politieauto's moesten worden ingeschakeld om hun collega's hulp te bieden.

De politierechter bepaalde woensdag ook dat de verdachte een schadevergoeding moet betalen aan beide agenten van in totaal 1310 euro.