Nieuws
452044
Nieuws

Google stelt VR-topman aan

Dat 2016 het jaar van virtual reality wordt, mag inmiddels geen geheim meer heten. Ook Google ziet het in en heeft een topman aangesteld die zich enkel met dit nieuwe techgebied zal bezig houden.

Clay Bavor was voorheen verantwoordelijk voor Google Apps - de online applicaties als Docs en Drive - en hield zich daarnaast bezig met ondermeer het Cardboard-initiatief van de internetreus. Dit is het initiatief waarbij mensen een goedkoop, van karton gemaakte VR-bril kunnen aanschaffen waarin een smartphone geplaatst kan worden.

Bavor is nu hoofd van een speciale VR-divisie binnen Google, al is niet helemaal duidelijk wat dat precies inhoudt. Naast Cardboard heeft Google ook een platform ontworpen voor het opnemen van 360 graden-video voor VR-brillen, maar daarbuiten is over nieuwe initiatieven nog niets bekend.

Concurrent Facebook is inmiddels bijna klaar om zijn Oculus-bril aan kopers te verschepen. Het apparaat is echter wel aardig aan de prijs: in Europa kost hij €699 en om goed te functioneren is ook nog eens een krachtige pc nodig.