Nieuws
452067
Nieuws

Zo verwijder je je social media-accounts

Het kan zijn dat je op een gegeven moment genoeg krijgt van de eindeloze stroom aan meningen op Twitter, foto's van eten op Instagram of de privacy-instellingen van Facebook. Als laatste wapenfeit kun je je accounts verwijderen. Hier lees je hoe je dat doet.

Het lang ter ziele gegane Hyves waarschuwde bij het verwijderen van je account dat je 'in een sociaal isolement terecht kan komen'. Hoewel het zo'n vaart niet zal lopen, is het wel zaak goed na te denken over je beslissing een account te verwijderen. Als je er helemaal zeker van bent, kun je elke social media-account verwijderen, al gaat het bij de ene makkelijker dan bij de andere.

Facebook

Hoewel er op internet andere berichten de ronde doen, is het op Facebook eigenlijk een fluitje van een cent om je account te verwijderen. Klik op het pijltje rechtsboven en ga naar Instellingen. Onder het kopje Beveiliging vind je helemaal onderaan de optie Je account deactiveren. Klik op Bewerken en daarna op Je account deactiveren. Voer je wachtwoord in, druk op Doorgaan en volg de stappen op je scherm.

Het is bij Facebook helemaal niet zo moeilijk je account te verwijderen.

Twitter

Ook op Twitter is het makkelijk genoeg om je account te verwijderen. Klik op de website op je profielfoto en ga naar Instellingen. Onder het tabblad Account, waar je als het goed is al bent, ga je helemaal onderaan naar Mijn account deactiveren. Twitter probeert je op andere gedachten te brengen, enerzijds door op je gevoel in te spelen ('Hebben we iets verkeerds gezegd?'), anderzijds door daadwerkelijk handige tips te geven. Zeker weten? Klik dan onderaan op @gebruikersnaam deactiveren.

Twitter doet wel een paar pogingen je als lid te behouden.

Instagram

Ook Instagram doet verwoede pogingen je als lid te behouden. Daarom kom je via het instellingenmenu niet meteen bij de optie om je account te verwijderen, maar om hem tijdelijk te deactiveren. Klik op je gebruikersnaam rechtsboven en druk op Profiel bewerken. Helemaal rechtonderin vind je de optie Mijn account tijdelijk uitschakelen. Geef een reden op, voer je wachtwoord in en klik op Account tijdelijk uitschakelen. Je account is nu onzichtbaar, tot je weer inlogt.

Je account helemaal verwijderen kan ook, maar via het instellingenmenu kom je er niet. Ga naar deze pagina en geef een reden op. Instagram geeft je nog wat mogelijkheden, maar als je er zeker van bent, voer je je wachtwoord in en druk je op Mijn account definitief verwijderen.

LinkedIn

LinkedIn pakt het, zoals je mag verwachten, wat professioneler aan. Geen toeters en bellen, gewoon een simpele mogelijkheid tot het verwijderen van je account. Ga met je muis over je profielfoto rechtsboven en klik op Privacy & Settings. Onder het kopje Account vind je de optie Close your account. Geef een reden op, doorloop de stappen en je account wordt verwijderd.

Snapchat

Snapchat bewandelt de andere weg en gaat voor de struisvogelpolitiek: als mensen niet weten waar ze hun account kunnen verwijderen, kunnen ze ook hun account niet verwijderen. Die vlieger gaat echter niet op als je een beetje verder zoekt. Binnen de app krijg je het niet voor elkaar, maar via deze link kun je je account verwijderen. Voer nog eenmaal je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Delete account.

Snapchat maakt het je daartegen weer erg lastig.

Google

Het verwijderen van je Google-account heeft meer consequenties dan alleen het kwijtraken van de Google+-volgers. Ook je zoekgeschiedenis, je Gmail-gegevens, apps die je gebruikt en instellingen op je smartphone of tablet werken niet meer zoals ze deden. Denk daarom goed na over de implicaties van het verwijderen van je Google-account.

Toch doen? Ga naar google.nl, klik rechtsboven op je profielfoto en druk op Mijn account. Aan de rechterkant vind je onder het kopje Accountvoorkeuren de optie Uw account of services verwijderen. Kies vervolgens voor Google-account en gegevens verwijderen. Log opnieuw in en bekijk goed wat je allemaal kwijtraakt bij het verwijderen van je account. Vink de twee velden onderaan de pagina aan en klik op Account verwijderen.

Denk goed na voor je je Google-account verwijdert, want het heeft nogal wat gevolgen.

Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl