Nieuws/Binnenland
452071
Binnenland

Gone Home vertraagd voor Europese consoles

Gone Home zou gisteren verschijnen voor zowel de Amerikaanse en Europese consoles, maar dat liep niet helemaal zoals gepland. In de Verenigde Staten is de game al te koop. In Europa laat de leeftijdskeuring van de game wat langer op zich wachten.

In tegenstelling tot Amerika waar alleen de ESRB de game keurt, zijn er in Europa meerdere instanties, waaronder PEGI. In dat proces is er bij Gone Home vertraging ontstaan. Ontwikkelaar The Fullbright Company kan nog geen nieuwe releasedatum gegeven voor de PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game, maar het is wel duidelijk dat het niet meer deze week zal zijn.

In Gone Home kruipt de speler in de huid van een jongedame die na een reis door Europa weer thuiskomt. Haar ouderlijk huis is echter verlaten en het is aan de speler om door het huis te lopen en uit te vinden waar iedereen is.

Sad announcement: due to last-minute complications with ratings/cert, GH Console is delayed in EU/AUS regions. https://t.co/ctq8ducmVe— Gone Home (@GoneHomeGame) January 12, 2016

EU/AUS versions are on fast track, so our hope is this is a brief delay-- we're working as hard a possible to fix it https://t.co/XlgB93Rluv— Gone Home (@GoneHomeGame) January 12, 2016