Nieuws/Binnenland
452095
Binnenland

Desert Bus 2.0 wellicht ook met vr-bril

De Amerikaanse goochelaar Penn Jillette, bekend van het duo Penn & Teller, zegt druk bezig te zijn met een vervolg op Desert Bus. Daarbij sluit hij niet uit dat deze nieuwe game ook speelbaar zal zijn met de Oculus Rift en PlayStation VR.

Jillette heeft voor de ontwikkeling van de game hulp ingeschakeld van Randy Pitchford, baas van Gearbox Software en oud-goochelaar. In zijn eigen programma Penn's Sunday School laat hij daarover weten: “Ik werk aan een game met Randy Pitchford. Het is nog niet officieel aangekondigd. We gaan een nieuwe Desert Bus maken. Het is voor goede doelen, zodat ze het kunnen gebruiken om geld in te zamelen.”

“Hij noemt het Desert Bus 2.0. Ik noem het Desert Bus 1.0003. Het speelt zich, net als het origineel, zich af in 1992, maar dan in een hoge resolutie. We doen verschillende games die we gaan bundelen. We zijn nog in gesprek met meerdere mensen. Het platform staat nog niet vast, maar waarschijnlijk komt het ook voor de Oculus Rift en PlayStation VR,” aldus Jillette.

Desert Bus staat centraal in de gamemarathon Desert Bus For Hope. Met het jaarlijkse evenement, waarbij de game een weeklang wordt gespeeld, is in totaal al meer dan $3,1 miljoen opgehaald voor het goede doel.