Nieuws/Binnenland
452121043
Binnenland

Fiscus roept op wel aangifte te doen

Den Haag - Bedrijven die belastinguitstel vragen, moeten wel gewoon hun aangifte voor de loonbelasting invullen. De overheid heeft de gegevens nodig om straks ondernemingen die zuchten onder de coronacrisis te kunnen helpen.

Als een bedrijf de aangifte invult, kan het daarnaast ook gewoon uitstel aanvragen. De belasting hoeft dan voorlopig niet te worden betaald. Maar de fiscus wijst erop dat de aangiftegegevens nu wel van belang zijn.

Het UWV heeft die namelijk nodig om voor het steunpakket voor het bedrijfsleven dat het kabinet nu in elkaar zet. Daarin is onder meer geregeld dat de overheid een fors deel van de loonsom overneemt van bedrijven die zuchten onder de crisis. Om de hoogte van die steun goed te kunnen bepalen, zijn de nieuwste gegevens nodig.

„Wij doen dus een beroep op u om gewoon uw aangifte loonheffingen te doen”, meldt de Belastingdienst. „Maar u hoeft deze nog niet te betalen, als u uitstel van betaling aanvraagt.”

Een woordvoerder van de fiscus laat weten dat er op dit moment minder aangiftes dan gebruikelijk binnenkomen, maar dat het verschil klein is. Om problemen te voorkomen doet de fiscus nu deze oproep.