Nieuws/Binnenland
452146
Binnenland

Leaserijder tankt goedkoop

HOOFDDORP - Ook al betaalt de baas, leaserijders gooien hun tank bij voorkeur vol met brandstof die aanzienlijk goedkoper is dan de landelijke adviesprijs. Dat blijkt uit onderzoek van Multitankcard onder 350.000 pashouders in Nederland.

Multitankcard noemt de resultaten opvallend en voor werkgevers bemoedigend. “Want meer dan één op de drie pashouders (38 procent) tankt gemiddeld tussen de twaalf en twintig cent per liter goedkoper dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58 procent realiseert een 'korting' tussen de 6 en de 12 op de literprijs”, aldus de organisatie.

Per tankpas is berekend hoe slim wordt getankt wanneer de baas betaalt. Van alle transacties die afgelopen jaar met de tankpas zijn uitgevoerd is berekend wat het gemiddelde verschil was tussen pompprijs en de landelijke adviesprijs. Volgens Multitankcard trekt slechts een klein deel van de leaserijders zich niets aan van de brandstofprijs en verdient minder dan zes cent korting of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs.

Gunstig tankgedrag van leaserijders kan de baas volgens de organisatie flink wat euro's schelen. Voor elke cent die de leaserijder per liter gemiddeld goedkoper tankt, bespaart hij de baas dertig euro op jaarbasis.