Nieuws
452168
Nieuws

Nieuws

Bloggershuisje op strand Kijkduin

Den Haag krijgt vanaf dit voorjaar een bijzondere Nederlandse primeur; een speciaal bloggershuisje op het strand. Al eerder waren dergelijke initiatieven, waar de oprukkende online reispers zijn intrek kan nemen te vinden in Toscane, Kaapstad en Malta.

Het strandhuis voor vloggers en bloggers is een initiatief van Den Haag Marketing en Jeroen Struving van de Haagse Strandhuisjes. De bungalow, uiteraard met wifi, komt bij de 20 nieuwe strandhuisjes die in maart verrijzen op Kijkduin.

Crowdfundactie

Een speciale crowdfundactie voor deze vakantionderkomens heeft binnen enkele dagen al de helft van het benodigde geld opgeleverd. Initiatiefnemer Struving is meer dan verbaasd dat hij nu al, zonder enige vorm van promotie onder zijn eigen achterban, 60.000 euro heeft binnengehaald.

Extra isolatie

Het geld is bedoeld voor extra isolatie in de 20 strandhuisjes die vanaf maart op Kijkduin komen. ,,We willen ze helemaal winterbestendig maken zodat we als het eind oktober is naar het vakantiepark in Kijkduin kunnen transporteren. Daar komen ze dan op de lege campingplekken voor verhuur in de maanden november tot maart. Hierdoor hebben we geen kosten voor opslag maar kunnen we ook in de winter rendement halen", legt de Hagenaar het idee uit.

Droom

De strandhuisjes zijn een langgekoesterde droom van Struving die in het dagelijkse leven een 'gewone' baan bij een telecombedrijf heeft. ,,Ik heb dit plan al een tijd geleden uitgedacht."