Nieuws
452240
Nieuws

’Flexwerk moet duurder zijn dan vast werk’

Den Haag - „Flexwerk zou duurder moeten zijn dan een vast contract.” Dat stelt Marcel Slaghekke, oprichter en voormalig eigenaar van uitzendlabel Olympia en sinds 2010 actief in Nederland en België met zijn bedrijf Staffing Associates, dat vorig jaar meer dan €60 miljoen omzet realiseerde. „Werkgevers die – indien nodig – sneller van hun personeel af willen, moeten bereid zijn daarvoor te betalen.”

Hij vervolgt: „Ik ben geen econoom. Maar mijn boerenverstand zegt dat Nederland langzamer uit de economische crisis komt dan nodig is, júíst door onze hoge mate van flexibiliteit. Ik betwijfel dan ook of meer flexwerk de juiste trend is om te volgen.”

Hij is de eerste om toe te geven dat deze woorden gek klinken uit de mond van een ’uitzendboer’. „Maar reken even mee: als 20 tot 25% van de mensen op flexibele contracten werkzaam is, betekent dit dat bijna een kwart van de beroepsbevolking ook onzeker is over zijn inkomen, en of zijn of haar contract wel verlengd wordt. Die onzekerheid remt de binnenlandse bestedingen en de doorstroom op de huizenmarkt omdat men geen toegang heeft tot de hypotheekmarkt.”

Lees het hele verhaal in DFT Avond: 'Wie niet aan personeel vast wil zitten, moet extra betalen'