Nieuws
452456
Nieuws

Onderzoek Vakantiebeurs

We appen naar het thuisfront

De Vakantiebeurs gaat weer van start. Vooraf aan dit jaarlijkse spektakel werden er enkele onderzoekjes onder vaste bezoekers gedaan. Lees hier de uitkomsten.

Internet op de vakantiebestemming

Vakantiegangers bellen bijna niet meer naar het thuisfront om te laten weten dat ze veilig zijn aangekomen. Appen staat op één met 55% . Eén op de vijf vakantiegangers skyped of facetimed verder met het thuisfrond tijdens de vakantie.

Bijna de helft (48%) van de vakantiegangers moest betalen voor wifi op de vakantiebestemming. Dan gaat het gemiddeld om een bedrag van 9,50 per dag, en dat is erg veel geld.

Als vakantiegangers online gaan op een bestemming dan doet 80% dat via hun mobiel, 70% gebruikt de tablet en 30 % neemt nog een laptop mee op reis. Eén op de vijf boekt tijdens de vakantie ook nog een vlucht of hotel.

Werk

Van de respondenten geeft 75% aan niet aan het werk te zijn op vakantie. Dat betekent dat een kwart van de vakantiegangers dus wel werkt. En wel gemiddeld 2,5 uur per week. Eén op de tien werkt zelfs zeven uur of meer per week.

Eén op de drie van de vakantiegangers die wel werken op vakantie geeft aan dat zij daardoor minder van de vakantie genieten. Echter, ze voelen weinig druk vanuit de werkgever om te werken op vakantie; slechts 14 % voelt die druk. Bij één op de drie leidt het werken tijdens de vakantie tot spanning en irritatie bij het reisgezelschap.

De favoriete bestemming

De top 5 van mooiste bestemmingen waar de bezoeker van de Vakantiebeurs ooit is geweest is, en dan specifiek:

Europa

1. Noorwegen – vanwege de natuur, fjorden, Noorderlicht en Noordkaap

2. Spanje

3. Frankrijk

4. Griekenland

5. Italië/IJsland

Buiten Europa

1. VS – vanwege de onbegrensde mogelijkheden, natuurparken en stedenaanbod

2. Indonesië

3. Zuid-Afrika

4. Australië/Nieuw-Zeeland

5. China/India

Top 5 op de Bucketlist

Europa

1. Noorwegen/IJsland

2.Italië

3. Kroatië

4. Oostenrijk

5. Portugal/Griekenland

Buiten Europa

1. VS

2. Nieuw-Zeeland

3. Australië

4. Zuid-Afrika

5 Peru

Limburg favoriet

Meest bijzondere plek in Nederland is Limburg, vanwege het heuvellandschap en Maastricht.

Geldprijs

Van de vakantiegangers geeft 82 procent aan dat het winnen van een grote geldprijs invloed zou hebben op de vakantie. Ze zouden dan niet luxer op vakantie gaan en ook niet per se verder, maar wel vaker!