Nieuws/Binnenland
452514
Binnenland

Wraak inbreker op vader en zoon

Rockanje - Verbijsterd en geschokt zijn Meindert van Buuren sr. en jr. uit Rockanje. De twee hebben vrijdag een man overgedragen aan de politie omdat hij volgens hen aan het inbreken was. Zondag kwam dezelfde man verhaal halen en eindigde wederom op de achterbank van de politieauto. ,,Hij bedreigde ons met de dood."

,,Er zijn inmiddels drie aangiften gedaan", zegt de voorheen bekende autocoureur Van Buuren sr.. Net als zijn zoon is Meindert, eveneens befaamd coureur, een bekende verschijning langs de circuits. Beide Van Buurens zijn vrijdagavond geconfronteerd met een man in hun leegstaand hotel, dat eveneens in Rockanje staat. Ze overmeesterden hem en belden de politie, aan wie hij is overgeleverd. ,,Wij ontdekten een ingeslagen raam bij ons pand hier even verderop. Er was een inbreker, die heb ik met mijn zoon aangehouden. Daarna hebben we aangifte gedaan van inbraak. De politie zou ons informeren over de voortgang, maar zaterdag hadden ze hem kennelijk vrijgelaten."

De opgepakte man kwam zondag ineens verhaal halen bij de Van Buurens. En het bleef niet bij praten. ,,Gisterenavond stond-ie bij ons thuis. Hij kwam achter ons aan en haalde een keer uit. Toen hebben we hem wéér overmeesterd en overgedragen. Als we op de hoogte waren geweest van zijn vrijlating waren we een beetje voorbereid. Nu werden we compleet verrast over zijn komst." De aangifte van inbraak is door de officier van justitie geseponeerd, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. ,,Er was te weinig bewijs." Onbegrijpelijk, aldus Van Buuren sr. ,,De man had alles in de verhoren ontkend. De agent die ik sprak zei dat er geen onderzoek werd gedaan omdat dat geld zou gaan kosten. Er was blijkbaar niet genoeg bewijs, terwijl ik zelfs foto's had gemaakt op het moment dat hij binnen was en er zelfs een handschoen van hem lag."

Meindert sr. is zelf niet bang aangelegd, maar vindt de gedachte dat de man weer voor de deur kan staan niet gerustellend.. ,,Het feit dat iemand achteraf represailles neemt is natuurlijk niet fijn. Hij stond ons gewoon uit te lachen en zei 'zie je wel; ze kunnen mij niks maken'. Vervolgens dreigde hij ons huis en auto in de brand te steken. De politie gaf aan blij te zijn dat we hem hebben aangehouden, maar staat ook machteloos. Je zou verwachten dat ze hem wel een gebiedsverbod geven."

Het OM laat weten dat de verdachte nog vastzit voor mishandeling en bedreiging. ,,Daar wordt nu nog aanvullend onderzoek naar gedaan."