Nieuws
452524
Nieuws

Zwarte dag voor superfan Angela

Haar drie kinderen keken er niet eens meer vreemd van op als Angela Palermo verstek liet gaat op hun verjaardag. Dan zat mama vast bij een concert van David Bowie…. Geen wonder dan superfan Angela (54) maandag een zwarte dag beleefde.

,,Absoluut shocking om te horen dat hij zo onverwacht is overleden,” zegt de kleuterleidster uit Midwoud, die als bestuurslid van de internationale David Bowie Fanclub The Voyeur meer dan honderd concerten van de zanger bezocht. ,,Hij liep als een rode draad door mijn leven. Op mijn begrafenis mag alleen zijn muziek worden gedraaid, dat heb ik nu al vast laten leggen.”

Doorlopend komen er sms-piepjes op haar mobiel binnen; condoleances uit binnen- en buitenland. ,,Alsof m’n man is overleden. Samen met de Nederlandse bestuursleden van de fanclub hadden we het er laatst wel over dat hij oud aan het worden was. Hij oogde moe en mager op foto’s. Maar niemand wist dat hij zo ziek was. We hoopten allemaal nog op een bescheiden optreden in New York.”

In haar huis een heus David Bowie-altaar met foto’s en concertkaartjes (weliswaar in het toilet) en kasten vol met Bowie-boeken, -platen en –CD’s. ,,Hij was niet dertien in een dozijn, was ánders, geniaal en veelzijdig. Qua muziek, maar ook qua kleding en levensstijl. En altijd vernieuwend en verrassend. Daarom bleef ik fan.”

Londen, Parijs, New York en Keulen, overal stond Palermo vooraan als er een optreden was: ,,Maar ik wachtte hem ook op bij zijn hotel of bij de artiesteningang. In de jaren negentig was er een Meet & Greet waarop ik hem eindelijk een keer kon spreken. Een aardige, zelfs beetje verlegen man, zo kwam hij over.”

Na de shock van gisteren wacht Palermo een nieuwe taak: ,,Op zaterdag 20 februari organiseert de fanclub, naar aanleiding van de tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum, een David Bowie Celebration. Die gaat natuurlijk door maar zal wel anders van toon en inhoud worden. Helaas…”