Nieuws
452555
Nieuws

Eerste live beelden nieuwe Mercedes E-Klasse

VIDEO Detroit 2016: Dit is Mercedes' belangrijkste nieuwkomer van het jaar

VIDEO DETROIT 2016 - Mercedes-Benz heeft de afgelopen maanden al toegewerkt naar de statische onthulling van de nieuwe E-Klasse op de autoshow in Detroit, die later deze week officieel zijn deuren opent. De autobouwer kon het echter niet voorkomen, dat de eerste foto's net voor de presentatie op het internet verschenen. Maar ondanks dat veel informatie en de beelden al bekend waren gemaakt, zijn nog niet alle details van de nieuwe, alweer tiende generatie E-Klasse wereldkundig gemaakt. Tot vandaag. Autovisie TV doet vanuit Detroit verslag.

 

De E-Klasse is intern Mercedes' belangrijkste type, dat binnen de gelederen van de fabrikant de meeste status geniet. Het verklaart waarom de aloude productlijn altijd vooraan staat als het om nieuwe technologische vondsten gaat. Hij hoeft niet te wachten totdat de nieuwe ontwikkelingen eerst op de S-Klasse zijn verschenen. De top-down-filosofie geldt in ieder geval niet voor de E.

 

Gegroeid

De nieuwe E-Klasse groeit in de lengte. De rolmaat komt 4,3 cm langer tot 4,92 meter. De afstand tussen de voor- en achteras neemt met maar liefst 6,5 cm toe, tot 2,94 meter. De auto oogt dynamisch, wat te danken is aan de afgeronde carrosserielijnen en de lange motorkaplijn. Hij debuteert nu als sedan. Eind dit jaar komt daar eerste de Estate bij, gevolgd door een Coupé en Cabriolet in 2017.

Vier tot acht

De levering start rond maart. Het programma bestaat dan uit een E200, E220d, E350d en een E350e. Vrij kort daarna zullen al de eerste toevoegingen plaatshebben. De AMG-uitmonstering met een 4.0 V8 turbomotor onder de kap laat niet lang op zich wachten. Uiteindelijk zal het leveringsprogramma uit vier-, zes- en achtcilindermotorversies bestaan, waarbij een van de vierpitters ook ondersteund wordt door een elektromotor (E350e).

De prijzen van de nieuwe E-Klasse zijn nog niet bekend.

 

 

Nieuwe rijassistentiesystemen

Op de tiende editie, waarvan zijn voorgangers niet allemaal de naam E-Klasse droegen, introduceert Mercedes-Benz tal van veiligheid- en comfortverhogende voorzieningen. KLIK HIER VOOR ALLE DETAILS EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL