Nieuws
452603
Nieuws

Pup verlaat Utopia na ophef

Na alle ophef rond de ’puppyschopper’ is besloten dat viervoeter Arthur de realityshow Utopia verlaat en teruggaat naar zijn oorspronkelijke eigenaar.

In Utopia was maandagmiddag op de livestreams te zien dat bewoner Ivan na emotioneel overleg met andere inwoners heeft besloten: "Het welzijn van Arthur gaat mij boven alles, ik ben gek op dat beestje, daar mag geen enkele twijfel over bestaan. En als dat wel zo is, ondanks alle inzet van crèche tot cursus en puppycoach, dan is er maar 1 oplossing en dat is dat Arthur beter terug kan gaan naar zijn oorspronkelijke eigenaar."

„In het programma Utopia is vandaag een opvolging gegeven op de aanhoudende commotie die afgelopen weekend ontstond over kort beeldmateriaal. Daarin was te zien dat inwoner Ivan de hond corrigeerde. Diezelfde dag bood Ivan zijn excuses aan, als dit de indruk zou hebben gewekt dat hij niet om de hond zou geven, terwijl het tegendeel waar is”, laat omroep SBS weten.

De ophef ontstond afgelopen weekeinde, toen op beelden te zien was dat het beestje met een boogje door de lucht vloog na een voetbwegeing van Ivan. De kijkers waren woedend, en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakte bekend een onderzoek in te stellen.

Dierenliefhebbers protesteerden zondag aan de poort van het terrein in het Gooi vanaf waar Utopia wordt uitgezonden. En een online petitie om de mechelse pup eruit te krijgen, haalde meer dan 20.000 handtekeningen.