Nieuws
452636
Nieuws

Buick Avista Concept is voorproefje nieuwe Opel Insignia

DETROIT - De Avista Concept draagt een Buick-badge, wanneer de auto in Europa op de markt komt, is het een Opel. Jawel, dit is een voorbode van de nieuwe Insignia. Weliswaar staat op de autoshow in Detroit een studiemodel van een tweedeurs, vierpersoons coupé, het lijnenspel zal voor de Opel-telg vertaald worden naar een vierdeurs sedan.

Of de nieuwe Opel Insignia ook als coupé op de markt komt is niet bekend. Er zijn sowieso twijfels over het platform van dit studiemodel voor de Insignia, want als Opel óók de bodemsectie gaat gebruiken zou dat betekenen dat de grote Duitser een achterwielaandrijver wordt. Waarschijnlijk kiest de fabrikant voor het coupé-ontwerp om juist het dynamische karakter van het toekomstige Insignia-design te benadrukken. De volgende generatie Insignia wordt een coupé-achtige vierdeurs sedan.

Sedan

Opel introduceert de nieuwe Insignia eind dit jaar. Het topmodel van het Opel-programma vormt tevens de basis voor andere producten uit de General Motors-familie. Of Buick wel een tweedeurs in het gamma opneemt, wordt niet door de fabrikant opgegeven. De sedan is in ieder geval bevestigd.

Aanvullen

Buick en Opel zijn binnen General Motors met elkaar verbonden. De twee merken vullen elkaar aan, te meer de twee GM-labels niet in dezelfde landen worden geleverd. Buick heeft momenteel al verschillende producten van Opel in het programma, zoals de Astra en Insignia en voegt daar binnen afzienbare tijd de Adam en Cascada aan toe.

KIJK VOOR MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL