Nieuws
452651
Nieuws

Groot verlies voor de muziekwereld

Radiomakers eren David Bowie

,,Een iconische artiest”, noemt Radio Veronica-directeur Erik de Zwart David Bowie. ,,Wij passen vandaag onze programmering aan. Ieder uur komen herinneringen aan hem voorbij.”

David Bowie overleed gisteren onverwacht aan kanker, zo maakte zijn management maandagochtend bekend. Volgens De Zwart verliest de wereld daarmee een grensverleggende artiest die de popmuziek steeds weer op een hoger niveau bracht.

,,Hij had natuurlijk een vrolijke en een donkere kant. Bij het grote publiek was niet altijd meteen duidelijk wat er van zijn werk gevonden moest worden, maar achteraf bleek dan altijd weer hoe bijzonder het was. ,,Bowie heeft eruit gehaald wat er in zit”, vindt de zenderbaas van Radio Veronica.

,,Hij heeft alle soorten muziek gemaakt, van nichtenrock tot disco. Ik kwam met Kerst nog een duet tegen van hem van de jonge Bowie met de oude Bing Crosby. Fantastisch!” De Zwart wijst nog op Blackstar, het nieuwe album van Bowie dat afgelopen vrijdag het licht zag. ,,Een mooi testament”, vindt hij. ,,Mooi dat die plaat bijna uitsluitende positieve recensies op heeft geleverd.”

Ook muziekkenner Leo Blokhuis vindt het overlijden van Bowie een groot verlies voor de muziekwereld. ,,Alles wat David Bowie heeft gedaan was interessant en relevant. Hij had een uitstekende neus voor alles wat muzikaal interessant was.

Giel Beelen bracht maandagochtend in zijn 3FM-show eveneens een eerbetoon aan de artiest door een uur lang hits van de zanger te draaien.

Radio 10 wil niet achterblijven en stelt eveneens de dag in het teken van Bowie. Op het digitale radiostation worden zelfs 24 uur lang alleen maar hits van de zanger gedraaid.