Nieuws/Binnenland
452679
Binnenland

Het gesprek van de dag: maandag 11 januari

Sneeuw op komst in heel Nederland

De winter doet deze week een nieuwe aanval op ons land. Er kan zich later in de week op meerdere plaatsen een sneeuwdekje vormen omdat de temperaturen richting het vriespunt dalen. Verder: David Bowie is overleden op 69-jarige leeftijd. Hier lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • Zeker zeven buitenlanders zijn zondag aangevallen in de Duitse stad Keulen. Twee slachtoffers moesten worden opgenomen in het ziekenhuis, maar konden later weer vertrekken. Het is volgens Duitse media nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het geweld. Lees meer.
 • Leden van de drugsbestrijdingsdienst in de Dominicaanse Republiek hebben een Nederlander gepakt die 105 bolletjes cocaïne had ingeslikt. De arrestatie vond plaats op het vliegveld van Punta Cana in het zuidoosten van het land. Lees meer.
 • Een groepsverkrachting op een speelplaats heeft in New York geleid tot grote commotie. Vijf mannen vergrepen zich volgens Amerikaanse media om beurten aan een achttienjarige vrouw. ,,Een gruwelijk misdrijf'', stelde burgemeester Bill de Blasio zondag. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden. De zanger, die afgelopen week zijn nieuwe album uitbracht, kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat hij kanker had. Lees meer.
 • De werkloze Frits H. (41) uit het Friese Zandhuizen heeft zijn partner en moeder van hun twee kinderen, Marja Teekens (34), na een ruzie om het leven gebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Er waren al grote zorgen om het gezin. Lees meer.
 • Het gaat een groot deel van de Nederlandse horeca weer voor de wind, maar de cafés bevinden zich nog steeds in de hoek waar flinke klappen vallen. Lees meer.
 • De opsporingsdiensten hebben sterke aanwijzingen dat de Limburgse tak van motorclub Bandidos leden heeft geronseld voor een soort knokploeg. Volgens justitie gaat het hier om „een criminele kweekschool”. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • De winter doet deze week een nieuwe aanval op ons land. In tegenstelling tot vorige week, toen alleen het noordoosten in de kou terechtkwam, lijken de papieren voor deze koude-inval gunstiger. Naar verwachting zal het eind deze week en komend weekeinde in het gehele land tot vorst komen en valt er ook sneeuw. Lees meer.
 • De man die Sylvie Meis (37) lastigviel bij haar huis in Hamburg blijkt in een psychose te hebben verkeerd. Dat zegt een familielid van Utrechter V*. die nu psychische hulp krijgt: „Hij had ons over zijn avontuur verteld, maar we geloofden hem niet. Nu willen we niets liever dan erger voorkomen…” Lees meer.
 • Een opvallend onderwerp op de Horecava dit jaar is gratis kraanwater. Waarom krijgen we in Nederland niet gewoon, zoals in zo ongeveer elk land ter wereld, een karafje op tafel als we een restaurant bezoeken? Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

 

 • ,,Ik heb vorige week aangegeven dat in het topvoetbal de prestatie afhankelijk is van techniek, tactiek, opvoeding en financiën. Ook in die volgorde. Dan de mensen die dit moeten beoordelen. Daar gaat het vaak meteen al fout." Lees hier de column van Johan Cruijff.
 • Miljardair Cees de Bruin (66) zorgt ervoor dat Feyenoord eensgezind 2016 in gaat. In het belangrijkste jaar van de club, waarin de grootste beslissingen voor de komende 50 jaar zullen vallen, duwt hij de Sportclub Feyenoord, Stadion Feijenoord NV en de profclub Feyenoord samen richting een gouden toekomst. Lees meer.
 • De pup Arthur, die werd geschopt door Utopia-bewoner Ivan, moet zo snel mogelijk uit het realityprogramma. Gisteren werd er voor de poorten van Utopia gedemonstreerd door een twintigtal dierenactivisten, die eisten dat Arthur ’onmiddellijk werd vrijgelaten’. Lees meer.