Nieuws/Binnenland
452695
Binnenland

VAARKRANTREPORTER

Zijn beurzen nog wel van deze tijd?

Deze week begint het nieuwe vaarseizoen 2016 met de London Boat show, kort daarna gevolgd door het onmisbare Boot Düsseldorf. Wij stellen u een fundamentele vraag over watersportbeurzen.

Begin februari verhuist het beurzencircus voor Boot Holland naar Leeuwarden om alle spullen begin maart voor de Hiswa Amsterdam Boatshow opnieuw uit te pakken. En op een enkele uitzondering na lopen de bezoekersaantallen de laatste jaren terug. Mensen oriënteren zich liever via internet wordt dan gezegd. Maar is dat wel zo?

Zijn de watersporters beursmoe of is het concept watersportbeurs gewoon aan een vernieuwing toe? De meest succesvolle beurs is tot nu toe ook de meest complete watersport tentoonstelling in Düsseldorf. Elk jaar worden de 17 hallen aan de Rijn voller en die trend loopt in de pas met hun bezoekersaantallen. Loont het dus om een zo breed mogelijk aanbod neer te zetten of zijn het juist de themabeurzen (staalbouw, onderhoud, sloepen) die de grootste kans op overleving hebben?

Wij willen graag van u weten: Gelooft u nog in watersportbeurzen? En zo ja, wat voor beurzen hebben uw voorkeur, de shows met een totaalaanbod of evenementen met een specifiek thema? Laat het ons weten via [email protected] of ga naar vaarkrant.nl en vul de poll in.