Nieuws/Binnenland
452701
Binnenland

’Obama’ zet restaurant op stelten

LANAKEN - Een groep bekende Nederlanders, onder wie oud-premier Van Agt, oud-burgemeester Leers, generaal b.d. Van Uhm en Commandant Landstrijdkrachten De Kruif, verslikte zich bijkans in de lunch toen de Amerikaanse president Obama plots kwam binnenlopen met zware beveiliging in zijn kielzog.

Joviaal en vrolijk liep Obama de zaal binnen van hostellerie La Butte aux Bois in het Belgisch-Limburgse Lanaken, vlakbij Maastricht. Veel leden van het genootschap Hendrik VIII die hier hun jaarlijkse nieuwjaarslunch hadden, keken vol verbijstering toe hoe hij het podium beklom.

Imitator

Hun voorzitter Leo van der Kant weet, als oprichter van Sprekersbureau Assemblee wel vaker prominenten aan zich te binden, maar Obama? De gelijkenis was treffend, maar al gauw bleek dat Assemblee de beste Obama-imitator ter wereld had gestrikt. Reggie Brown, zoals zijn werkelijke naam luidt, is stand-up comedian en acteur en verdient goud geld met zijn imitatie van de president, over de hele wereld.

De prominente aanwezigen als oud-premier Dries van Agt, oud-burgemeester en -minister Gerd Leers en generaal B.d. Peter van Uhm, ook allen verbonden aan het Sprekersbureau, lieten zich het buitenkansje niet ontgaan en gingen lachend met 'mr. President' op de foto.

De imitator uit Chicago voorspelde overigens dat Hillary Clinton de komende presidentsverkiezingen gaat winnen. ,,En daarmee wordt Bill Clinton de lelijkste First Lady ooit."