Nieuws/Binnenland
452712
Binnenland

Mobiele tussendoortjes

Wekelijks bespreken we kort twee mobiele games. Welke spelletjes zijn lekker voor tussendoor in bus of trein en welke kun je beter links laten liggen?

Digfender (gratis op iOS/Android)

Het zogeheten Tower Defense-genre, waarbij je een bepaald punt moet verdedigen met zelfgeplaatste torens tegen hordes vijanden, is inmiddels een beetje passé. Toch weet Digfender er een leuke draai aan te geven: je graaft een weg onder je kasteel en kunt dus zelf het pad bepalen dat je vijanden afleggen. Hierdoor draait jouw succes niet alleen om welke torens je waar plaatst, maar ook hoe je de gangen onder je kasteel graaft.

Star Sk8r (gratis op iOS/Android)

Sinds er videogames zijn, zijn er skateboardspellen. Star Sk8r brengt de lol van het op een houten plankje met wielen staan naar je telefoon of tablet. Het begint simpel door je te leren hoe je jouw bord moet besturen, maar al vrij gauw wordt het lastig en moet je door druk verkeer racen om op tijd de finish te halen. Met gevonden geld – het ligt letterlijk op straat – kun je nieuwe skaters en anders extra’s aanschaffen. Of je trekt je eigen portemonnee...