Nieuws
452717
Nieuws

Vine-oprichter lanceert Twitter-concurrent

Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr: Er zijn al talloze sociale netwerken beschikbaar, maar appontwikkelaar Dom Hoffman denkt dat er nog wel ruimte is voor nog één: Peach. De dienst, momenteel enkel beschikbaar via een app voor de iPhone, is te omschrijven als ’Twitter met meer opties’.

Net als Twitter kunnen gebruikers korte berichten in combinatie met links, foto’s of filmpjes plaatsen, maar Peach heeft een belangrijke nieuwe functie: ’magic words’. Door bepaalde woorden in te tikken, zijn extra opties te ontsluiten. Zo kan met ’here’ de huidige locatie in een bericht geplakt worden, terwijl met ’draw’ een tekening gemaakt kan worden. Één van de meestgebruikte is wellicht ’gif’, waarmee een geanimeerde .gif-illustratie gezocht en toegevoegd kan worden.

Hoffman heeft ervaring met succesvol lanceren van nieuwe diensten. In 2012 introduceerde hij Vine, de videodienst waarmee filmpjes van maximaal zes seconden lang zijn te delen. Twitter zag wel wat in de app en nam hem vrij vlot na de lancering over.