Nieuws/Binnenland
452744
Binnenland

Justitie: Limburgse Bandidos leidt eigen jeugd op in zusterclub

’Ronselpraktijken Limburgse Bandidos’

Maastricht - De opsporingsdiensten hebben sterke aanwijzingen dat de Limburgse tak van motorclub Bandidos leden heeft geronseld voor een soort knokploeg. Volgens justitie gaat het hier om „een criminele kweekschool” die is ondergebracht in supportclub Chicanos.

De jongeren zouden zich bezighouden met bedreigingen, drugsdelicten en het plegen van geweld. Dat blijkt uit nieuwe vertrouwelijke justitiestukken, ingezien door De Telegraaf.

Wanneer de veelal jongere mannen zich hebben ‘bewezen’ als lid van de Chicanos, dan komen ze in aanmerking Bandidos-lid te worden. De recherche concludeert in het lopende onderzoek ’Kievit’ naar de beruchte motorbende, dat Jacky H. (28) uit Heerlen, een van de verdachte outlawleden, een coördinerende rol heeft vervuld bij de oprichting van de Chicanos-chapter.

Bij doorzoeking van de woning van Jacky H. werden patches en een hesje van Chicanos aangetroffen. In onderschept sms-verkeer tussen leden van de Bandidos staat dat er sprake is van ,,een transfer van H. om de jongens daar een beetje wegwijs te maken de eerste tijd”.

Jacky H. blijkt enige tijd geleden aan Rayleon ‘Rasta’ S., die op dat moment nog Chicanos-lid was maar inmiddels is overgeheveld naar de Bandidos, opdracht te hebben gegeven om een incasso te doen in Roermond. ,,Ik had toch dat gevalletje daar in Roermond hè”, hoorden de speurders in de tapkamer Jacky H. zeggen.

Lees verder: ’Limburgse Bandidos criminele kweekvijver’