452767
Nieuws

Na protest bij poort zondagmiddag...

’Puppyschopper’ Utopia krijgt hulp

Er zijn hulptroepen gearriveerd in Utopia nadat ophef ontstond toen bewoner Ivan pup Arthur een schop gaf.

Er is zondagavond een puppytrainer aanwezig in ’het beloofde land’ om Ivan te helpen beter met zijn trouwe voervoertertje om te gaan. De trainer benadrukt, nadat Ivan zijn verhaal heeft gedaan, dat het natuurlijk nooit goed is om een hond een trap te geven. ''Hij deed iets wat jij niet wilde. De situatie word beëindigd doordat jij fel iets doet. Dat oplopen daar moeten we iets aan doen zodat dat niet meer gebeurd", meldt Utopiagekte.nl.

De ophef ontstond nadat beelden uitlekten van Ivan, die een schoppende beweging lijkt te maken naar het viervoetertje. De Utopiaan kreeg de pup voor zijn verjaardag van zijn huisgenote en vriendin Nicole, die heeft aangekondigd maandag haar biezen te pakken.

Puppy trainer Thomas komt langs voor een gesprek met Ivan en Nicole https://t.co/Zektm5POvb #Utopia #UtopiaNL pic.twitter.com/qBkIXEPcBc— Utopia Gekte (@UtopiaGekte) 10 januari 2016  

Demonstratie Aan de poort van Utopia stonden zondagmiddag nog mensen om te demonsteren tegen ’puppyschopper’ Ivan. „Geef de puppy aan ons!”

Gewapend met een megafoon probeerde een handjevol protestanten hun standpunt kenbaar te maken. Ze willen dat de puppy aan hen wordt overhandigd. Een vrouw van een dierenorganisatie geeft aan dat ze wil dat Utopiaan Ivan zijn gezicht laat zien ( video). „Ik hoop dat je mans genoeg bent en dat je zegt dat je met mij wil praten over een oplossing.”

 

’Ivan de Verschrikkelijke’ wordt de bewoner van het beloofde land genoemd. „Jullie hebben een voorbeeldfunctie. 800.000 mensen kijken naar jullie. Geef de puppy aan ons.”

De demonstranten keerden uiteindelijk onverrichter zake weer huiswaarts. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Economische Zaken heeft zondag wel gezegd de zaak rond pup Arthur in behandeling te nemen. Ivan heeft zijn excuses aangeboden.

'Jullie hebben een voorbeeldfunctie. 800.000 mensen kijken naar jullie. Geef de puppy aan ons' #Utopia pic.twitter.com/YElSwykyBf— Niels Kalkman (@nielskalkman) 10 januari 2016

De politie komt even buurten natuurlijk pic.twitter.com/uAFHJfOylf— Niels Kalkman (@nielskalkman) 10 januari 2016

Ivan doet de afwas tijdens demonstratie en maar liefst 11 streamlocks https://t.co/QMwpIF6Fzk #Utopia #UtopiaNL pic.twitter.com/LsR32XKt8q— Utopia Gekte (@UtopiaGekte) 10 januari 2016