452783
Binnenland

Onderzoek naar mishandeling puppy in Utopia

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Economische Zaken gaat de mishandeling van een puppy in het televisieprogramma Utopia in behandeling nemen. Op facebookpagina Meldpunt 144 laat de politie weten dat er "inmiddels ruim voldoende meldingen binnen gekomen zijn op het meldpunt over de pup in Utopia” om de zaak in behandeling te nemen.

Kijkers van televisieprogramma Utopia van SBS6 reageerden woedend nadat ze zagen dat een van de inwoners, te weten: Ivan, een puppy schopte. „Waarom grijpt niemand in?”

Op de beelden, die door kijkers op YouTube en Twitter werden gezet, is te zien dat Ivan zijn voet onder de pup Arthur zet en een schoppende beweging maakt, waarna het beestje met een boogje wordt gelanceerd. Fans van de show, die zowel op internet als op tv wordt uitgezonden, zijn boos.

„De puppy moet zo snel mogelijk uit Utopia. Dit is dierenmishandeling!”, luidt het op social media. Ook wordt geopperd Ivan uit de show te zetten, en de dierenbescherming wordt gevraagd waarom zij niet ingrijpen. Er is een online petitie gestart om de hond van het terrein te krijgen.

Aan het incident zouden, zo melden bloggers die de streams nauwlettend in de gaten houden, frustraties vooraf zijn gegaan. Met Arthur was alles zaterdagmiddag weer goed en de puppyschopper was aan aan het kijken naar opvoedtips voor het viervoetertje.

Pup Arthur zou bijtend op Ivan zijn gesprongen, is de uitleg van Ivan, volgens Utopiagekte.nl. „Uit een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan en viel hij op zijn rug. Uiteindelijk kwam het goed en heeft hij buiten een plasje gedaan. Er is buiten een hele heisa over. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen buiten.” De bewoners van Utopia zeggen achter hun huisgenoot te staan.

„Ik hou echt van hem, ik geef om hem en wil graag goed voor hem zorgen. Ik doe er alles aan om goed voor hem te zorgen”, zegt Ivan zaterdagavond. Er zijn inmiddels meer beelden opgedoken van de Utopiaan en het hondje, waarop te zien is dat hij hem even aan zijn halsband rondslingert. ( Hier te zien op ongeveer 1.37).

 

Mishandeling 2x ( 8 en 9 januari 2016) van Arthur pup uit Utopia door Ivan ,me en de rea: https://t.co/J1ViC3P7gn via @YouTube— Renne Rus (@rennerus) 10 januari 2016