Nieuws/Buitenland
452952436
Buitenland

Woedende reacties op video

Turkije in ban van man die voor ogen dochter (5) toeslaat bij ex

ISTANBUL - Een video van een man die zijn ex-vrouw voor de ogen van hun dochter in Turkije op straat schopt en slaat, heeft op sociale media tot scherpe reacties geleid. Een rechter heeft de man inmiddels in hechtenis laten nemen, meldt het Turkse persbureau Anadolu zondag.

De aanval vond zaterdagavond plaats in de Noord-Turkse stad Samsun, aldus Anadolu. Op de video, gemaakt vanuit een nabijgelegen huis, is te zien hoe een vrouw op de grond ligt terwijl een man meerdere malen tegen haar hoofd en lichaam schopt en haar in het gezicht slaat. Hun 5-jarige dochter staat ernaast en huilt.

Omwonenden belden een ambulance, aldus Anadolu. De vrouw liep geen levensbedreigende verwondingen op, volgens officiële rapporten. De vermeende dader werd diezelfde avond nog opgepakt.

De video werd op grote schaal gedeeld op sociale media en leidde tot woede. De communicatiedirecteur van president Erdogan zei op Twitter dat de zaak op de voet zou worden gevolgd. De organisatie ’Wij gaan de moord op vrouwen stoppen’ roept op om wetten in te voeren ter bescherming van vrouwen.

Volgens de organisatie zijn vorig jaar in Turkije zeker driehonderd vrouwen door mannen vermoord. In de helft van de gevallen was de partner de moordenaar.

In Istanbul staat maandag een manifestatie gepland ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag.