Nieuws
452977
Nieuws

Dagboek van een minnares

Tijd voor een nieuw avontuur

Ineens wist ik precies wat ik moest doen: weggaan van het gedoe om me heen. Ik wilde nu voor mezelf kiezen. Gelukkig had ik genoeg spaargeld. Vanachter mijn laptop begon ik met het afstruinen van ticketshops. Ik wilde weg, vér weg. Het liefst meteen.

Bangkok, Jakarta, Sydney, New York, San Francisco...de wereld stond voor me open nu ik had besloten om op reis te gaan. Op wereldreis, wel te verstaan.

Ik had flink gespaard de afgelopen twee jaar. Ik spendeerde nauwelijks een cent aan vakantie. De enige tripjes die ik de afgelopen jaren gemaakt had, waren geheime weekendjes weg met hem. Grote vakanties kwamen niet voor in mijn planning. Stel dat hij tijd had, dan stond ik direct klaar. Bovendien zijn mijn vriendinnen allemaal bezet en die gingen dus liever met man of vriend op vakantie.

Zenuwen

Maar dat maakte nu niet meer uit. Nu was het mijn beurt. Als het me lukte om mijn huis te verhuren, dan kon ik me zeker een half jaar redden. Financieel gezien dan, want dit enorme avontuur werkte ook een beetje op mijn zenuwen. Ik was nog nooit alleen op reis geweest...

Zou ik me niet verschrikkelijk eenzaam voelen? Zou ik hem niet te veel missen? Zou ik niet alleen maar backpackers tegenkomen, die net een studie hadden afgerond? Mijn studentenleven lag ver achter me, ik werkte al zo'n tien jaar, had al een koophuis, een auto, een baan... Tja, die baan... Ik had besloten dat ik die zou opzeggen. Dat zou zo moeilijk zijn. Ik had het zo naar mijn zin, maar nu de hoge baas gezien had wat ik met mijn leidinggevende had gedaan, zou het heel anders worden als ik zou blijven. Maar toch, het was mijn veilige haven. Waar begin je aan?, klonk een onzeker stemmetje in mijn hoofd.

Jakarta

De foto's van verre oorden verleidden me gelukkig toch. Voordat de twijfels weer de kop opstaken, had ik al een ticket geboekt. Naar Jakarta, de stad waar mijn oma werd geboren. Het leek me een mooi begin van een trip om te zien waar ze was opgegroeid. Over twee weken zou ik vertrekken en er was niemand die me kon tegenhouden. Ook hij niet...

Alle delen lezen van Dagboek van een minnares? Kijk hier!