Nieuws
453200
Nieuws

In het nieuws

Keulen rakelt oud trauma op bij slachtoffers aanranding

"Het is alsof je in een slechte film terecht bent gekomen", vertelde een van de slachtoffers van de massa-aanranding in Keulen. Dat de dreun nog heel lang voortduurt weet ik uit eigen ervaring. In mijn studententijd werd ook ik slachtoffer van aanranding door een groep jongens. Niet geheel toevallig ook nog met oud & nieuw. Ik kan je vertellen, dit is iets wat je een leven lang met je meedraagt. Wat je nooit vergeet, wat je tekent.

Het was oud & nieuw. Een koude, gladde nacht. Ik was naar een feestje geweest en fietste naar huis. Omdat het net had gesneeuwd was er maar één spoor in het fietspad dat ik geconcentreerd volgde. Ik reed zo hard mogelijk door, rillend in mijn iets te dunne feestjas. Ik was er bijna. Om de hoek van mijn huis liep een groep jongens op het fietspad, ik fietste recht op ze af. Kon niet uitwijken door het pak sneeuw. Voelde al nattigheid. 

Ze wensten me luidruchtig een gelukkig nieuwjaar, hielden me staande door het pad te blokkeren en mijn fiets te pakken. De stemming sloeg om, werd grimmig. Ik voelde overal handen. Raakte in paniek. Vooral het feit dat deze groep als één man leek te opereren maakte me angstig. Niemand zei iets als 'kappen, nou jongens'.

Het leek alsof ze het al veel vaker hadden gedaan, de handelingen waren geroutineerd. Ik dacht dat ze me de portiek in zouden sleuren. Dat mijn laatste uurtje had geslagen. Eén jonge vrouw tegen vijf mannen. Wat moet je? Ik gilde, maar de straat was stil. De huizen donker. Het was laat. De laatste feestvierders hadden de lichtjes al uitgedaan.

 

Wil je verder lezen? Ga dan naar VROUW.nl