Nieuws
453484
Nieuws

Relatie

Aangrijpende brief van Chris redt leven van zijn vriendin

Chris Weir ziet met lede ogen aan hoe zijn 23-jarige vriendin Emma Stokes steeds dieper wegzakt in een depressie na het overlijden van haar oma. Emma verliest steeds meer gewicht en weegt op 25-jarige leeftijd nog maar 42 kilo. Chris besluit in te grijpen. En hoe.

Vlak na het overlijden van haar oma probeert Emma koste wat kost controle te houden over haar leven: “Ik had het gevoel dat ik die controle kwijt was.” En dus staat ze elke dag bij het krieken van de dag op om uren achter elkaar dansles te geven. Met grote gevolgen…

Strijd opgeven

Emma: “Mijn lichaam gaf de strijd op. Ik moest mezelf letterlijk uit bed slepen, les geven, een wekker zetten, slapen en die routine blijven herhalen.”

“Mensen denken dat je niets eet als je anorexia hebt, maar mijn probleem was dat ik 4 of 5 uur per dag les gaf en daarna nog naar de sportschool ging. Ik ontbeet met Weetabix met melk en water. Voor de lunch nam ik groenten en sla. Rond theetijd nam ik dan een stuk vis en sla.”

Hapjes sla

Maar na verloop van tijd schrapte Emma steeds meer voedingssoorten uit haar dieet, totdat ze praktisch niets meer binnenkreeg. “Als ik honger had, deed ik een middagdutje zodat ik niet kon eten”, vertelt ze aan Daily Mail. “Ik woonde samen met mijn moeder, die mij probeerde te voeden, maar ik ben altijd een vastberaden persoon geweest: als ik zeg dat ik iets niet doe, doe ik het niet.”

Vriend Chris Weir aanschouwt hoe zijn vriendin met de dag meer en meer gewicht verliest. Als ze alleen nog maar kleine hapjes sla en groenten eet, wordt de 25-jarige danslerares opgenomen in het ziekenhuis en op een dieetplan gezet. Zonder resultaat…

Dan grijpt Chris in en klimt in de pen, hopende – maar niet wetende – dat zijn brief het leven van zijn geliefde zou redden.

 

Wil je de brief van haar vriend lezen en de foto's zien? Ga dan naar VROUW.nl