Nieuws
453687
Nieuws

Quote van de dag

'Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt als labiel of hysterisch bestempeld'

GEEN - Aldus Paulien Derwort, opinieschrijfster bij het NRC. Toch moedigt Derwort iedereen aan om zijn of haar emoties te tonen. "Het is juist interessant om te onderzoeken waar die emoties vandaan komen. Een flinke huilbui, woedend een bord kapot smijten of een fikse ruzie met je liefje om vervolgens stoom af te blazen in bed, kan enorm opluchten."

"Er heerst een raar taboe op ongeluk. Wie niet altijd helemaal in balans is, zal wel ziek zijn", schrijft zij in haar pleidooi in NRC. "In onze maatschappij is er steeds minder ruimte voor de rafelrandjes van het leven. Want je ziet zoveel pracht en praal om je heen dat je wel gek lijkt als het bij jou niet lukt."

Wondermiddel mindfulness

"Om toch dat geluk na te streven proberen veel mensen het wondermiddel mindfulness: bewust leven in het hier en nu maakt ons gelukkig en gezond. Maar dit is net zo effectief als antidepressiva, het is een symptoombestrijding en geen oplossing voor de dieperliggende emoties."

In de maatschappij

"Wie alleen leeft in het hier en nu, trekt geen lessen uit het verleden en bekommert zich niet om de toekomst",  stelt Derwort. "Als we onze eigen issues al niet onder ogen durven te zien, hoe kunnen we dan de grote problemen in onze maatschappij als geheel aanpakken?"

Hoe staan jullie tegenover mindfulness? Laat het ons hieronder weten!

Lees ook andere interessante quotes op VROUW.nl: