Nieuws
453703
Nieuws

Weekmenu

4 heerlijke salades met een verrassend exotische twist

Tja, veel verder dan een salade met tomaat, wat avocado en mozzarella kom je vaak niet. Voor de variatie strooi je er zo nu en dan nog eens wat pijnboompitjes overheen. Herkenbaar? Dan hebben wij nu een wel héél smakelijk lijstje voor: 4 heerlijke salades met een vleugje Midden Oosten (en verder)!

Salade in coquilleschelpen met chimichurri

Benodigdheden

(6 personen)

  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • ½ bosje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 2-3 takjes verse oregano, gehakt (of 1 tl gedroogde)
  • ½ tl cayennepeper
  • zeezout
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn

Hoe je deze salade met coquilles maakt? Zo! >>>

Warme salade van broccoli en halloumi

Benodigdheden

(2 personen)

  • 1 kleine stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 3 dikke plakken halloumi, ± 75 g, in blokjes
  • 4-5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/5 tl muntsaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper
  • scheut olijfolie

Zo maak je deze heerlijke warme salade! >>>

Klassieke Griekse salade

Benodigdheden

(4 personen)

  • 6 grote tomaten
  • ½ komkommer, geschild
  • 1 groene paprika, zaden verwijderd
  • 1 grote rode ui
  • 50 g dikke zwarte olijven (liefst Kalamata)
  • zeezout en peper
  • 150 g Griekse feta
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 afgestreken tl gedroogde oregano
  • Grieks sesambrood of boerenbrood (bol)

Lees hier precies hoe je deze gezonde salade klaarmaakt >>>

 

Ham met morellen en bramenvinaigrette

Benodigdheden

(2 personen)

  • 150 g gemengde sla (veel rucola)
  • 15 plakken Scharzwälder Schinken
  • 3 middelgrote, gare bieten, gehalveerd, in dunne halve plakken
  • 2 wortels, geschild, in dunne repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • ½ komkommer, in de lengte gehalveerd, in dunne halve plakken
  • 100 g ontpitte, gedroogde morellen
  • 75 g pompoenpitten

Voor vinaigrette:

  • 50 g bramen
  • 4-5 jeneverbessen
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el balsamicoazijn
  •  4 el extra vergine olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • zout, peper en suiker

Wil je direct aan de slag met deze morellen-salade? Bekijk hier hoe je dat doet! >>>

Meer weekmenu's

  • Bekijk hier het Weekmenu van vorige week: 4 overheerlijke ontbijtjes (die nóg lekkerder zijn als je ze door iemand anders laat maken. Geloof ons: wij hebben het voor je getest...)