Nieuws
453704
Nieuws

Praat mee

Negatief beeld van bierdrinkende vrouw? Dat creëren we zelf!

GEEN - Mannen drinken bier en vrouwen drinken wijn. Onzin, vinden Nederlandse bierbrouwers. Om alle vooroordelen de wereld uit te helpen en ook vrouwen te laten genieten van dit vloeibare goud starten ze een campagne gericht op - jawel - vrouwen. Laat de vrijdagmiddagborrel maar beginnen!

Om het weekend in te luiden sta je met een groep vrienden in de kroeg. Hoewel je aan de bar het liefst een biertje zou bestellen, ga je uiteindelijk toch voor dat glas wijn. Want hé: een vrouw met een glas bier in haar hand, dat is toch niet echt elegant. Toch?

---5 fabeltjes over bierdrinkende vrouwen---

Bierdrinkende vrouwen zijn leuk

Onzin, blijkt uit onderzoek van Nederlandse bierbrouwers onder meer dan duizend mannen en vrouwen tussen de 25 en 35 jaar. Het toont aan dat het vooral vrouwen zijn die elkaar deze ongeschreven regels opleggen. Mannen daarentegen vinden vrouwen die bier drinken juist leuk en relaxt.

Iets waar vrouwen zich wél bij aansluiten. Ze vinden het drinken van een glas bier namelijk erg gezellig. Toch zijn er maar weinig gelegenheden waarbij ze schaamteloos een biertje bestellen. Hoewel een glas bier tijdens een vakantie of festival nog door de beugel kan, is het op een date en trouwerij in de ogen van veel vrouwen uit den boze.

---Lees ook: bier: tips voor in en om het huis ---

Laat je niet belemmeren

Zonde, vinden de Nederlandse brouwers. Om alle vooroordelen van tafel te vegen en vrouwen altijd te laten genieten van het gerstenat lanceren ze vandaag de campagne Love Beer. Ze hopen hiermee vrouwen aan te moedigen om zich niet te laten belemmeren door anderen, maar vooral hun eigen smaak te volgen.

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Hoe vaak drinken jullie bier? Zijn er gelegenheden waarbij je het absoluut niet bestelt? Welke zijn dat?

Praat mee!