Nieuws
453706
Nieuws

Advies

Afvallen met maaltijdshakes zoals Lisa Lois deed: hoe gezond is dat?

GEEN - Afgelopen week werd er met verbazing gereageerd op de ongelooflijke transformatie van zangeres Lisa Lois. Wel 21 kilo wist zij kwijt te raken. "Het is een kwestie van veel sporten en gezond eten", stelde de zangeres in het AD. Onderdeel van haar dieet waren maaltijdshakes. Hoe gezond is dat eigenlijk?

We vroegen VROUW voedingsdeskundige Carina Noordervliet naar het effect van zo'n dieet op je lijf: "Ik ben absoluut geen fan van een shake dieet. Vooral omdat mensen niet leren hoe ze anders om moeten gaan met hun eetpatroon. Dus zodra ze weer 'normaal' gaan eten, hebben ze niet geleerd hoe dat beter kan. Hierdoor zie je dat mensen toch vaak terugvallen. En dus weer aankomen."

Hallo jojo effect!

"Daarnaast zit het aantal kilocalorieën bij dit soort diëten rond de 500 en dat is echt veel te weinig. Je lijf gaat op dat moment in de reservestand en je verbranding wordt trager. Zodra je vervolgens weer meer gaat eten, is je verbranding nog traag en worden alle extra kcal niet verbrand en dus opgeslagen als vet. Dit is precies het moment waarop het jojo effect ontstaat."

---Jojo'en: wat veroorzaakt dat effect eigenlijk?---

Hebben jullie ervaring met afvallen met shakes? Hoe beviel dat? Heb je snel last van het jojo effect? Hoe ga je dat tegen? Vertel het ons hieronder?

Lees ook: