Nieuws/Nieuws

Vrouwelijke stagiaires verdienen minder dan mannelijke

Door Door redactie VROUW

GEEN - Stel je eens voor dat je dochter stage loopt bij exact hetzelfde bedrijf als de buurjongen, exact dezelfde werkzaamheden verricht en toch maandelijks minder geld op haar rekening gestort krijgt. Het is dé realiteit voor veel studenten. Mannen krijgen namelijk meer stagevergoeding per maand dan vrouwen.

Verdienen mannen in het bedrijfsleven nog steeds meer dan vrouwen in dezelfde functie, tijdens de stageperiode is dit voor veel studenten niet veel anders. Uit de jaarlijkse Nationale Stagemonitor blijkt namelijk dat mannelijke stagiaires maandelijks 76 euro meer verdienen dan vrouwen.

---Bezuinigingen zorg ramp voor emancipatie---

Emancipatie

"Dit verschil is er al jaren", vertelt Hanneke Versteege, voorlichter bij de Nationale Stagemonitor. "Dat is zo gegroeid. Niet alleen stagiaires, maar ook vrouwen in fulltime functies krijgen nog steeds minder betaald. Laten we het erop houden dat het nog niet gedaan is met de emancipatie op de werkvloer."

"Onlangs nog sprak ik een bedrijf die een mannelijke stagiaire ruim honderd euro meer betaalde dan een vrouwelijke", vervolgt Versteege."Het gebeurt. Het is een gegeven en het zal nog wel even duren voordat dit verschil helemaal verdwenen is."

Mond snoeren

Het feit dat mannen over het algemeen sneller hun woordje klaar hebben, zou volgens Versteege een verklaring zijn voor het verschil in stagevergoeding. "Mannen zijn mondiger dan vrouwen. Zij schromen niet om te vragen naar een vergoeding en laten zich de mond niet snoeren als ze het niet eens zijn met bijvoorbeeld de hoogte van de beloning. Vrouwen vinden dit vaak lastiger."

Daarnaast zou het verschil ook te maken hebben met het feit dat vrouwen vaker stage lopen in de zorg dan mannelijke studiegenoten. "In deze sector wordt maandelijks over het algemeen minder uitgekeerd dan bijvoorbeeld een stage in de ICT of techniek", legt Versteege uit.

---Lees ook: het gezicht van een topvrouw---

Voorlichting

Een oplossing voor het probleem heeft Versteege niet, al zou voorlichting en advies al een stap in de goede richting zijn. "Negen van de tien studenten maakt door stage pas voor het eerst écht kennis met het werkveld. Ze weten vaak niet wat normaal is. Door ze eerst goed voor te lichten over de stagevergoeding en de hoogte hiervan, kunnen ze hier beter op inspelen op de werkvloer."

Het bespreken van tactieken zou volgens Versteege tevens in het voordeel werken van studenten. "Wat doe je als je het niet eens bent met de hoogte van je stagevergoeding? Hoe onderhandel je en hoe leer je als (vrouwelijke) stagiaire voor jezelf opkomen? Dat zou studenten zéker kunnen helpen en het gat in de stagevergoeding wellicht kunnen verkleinen", aldus Versteege.

Wat vinden jullie van dit verschil in stagevergoeding? Heb je dit zelf ook opgemerkt bij je puber? Laat hieronder je reactie achter!

Lees meer over