Nieuws
453822
Nieuws

Kookboek | Hippe macarons

Red velvet-macarons

GEEN - Deze macarons stelen vast en zeker je hart! Ze zijn niet alleen een plaatje voor het oog, maar dankzij de zachte roomkaasvulling ook een ware lekkernij. Smullen maar!

Ingrediënten

Macarons

  • 69 g amandelpoeder
  • 63 g bloemsuiker
  • 53 g eiwit
  • 53 g fijne kristalsuiker
  • 1 koffielepel pure cacao
  • rode kleurstof

Vulling

  • 150 g poedersuiker
  • 25 g boter (op kamertemperatuur)
  • 63 g roomkaas (koud)

Bereidingswijze

  1. Maak het amandelpoeder en de bloemsuiker fijn en zeef het daarna samen met het cacaopoeder. Klop het eiwit goed stevig op met de fijne kristalsuiker tot een mooie dikke glanzende massa. Klop er dan eventueel ook kort de rode kleurstof door.
  2. Voeg het amandel-suikermengsel bij het opgeklopte eiwit en meng met een spatel. Als je ziet dat het amandel-suikermengsel goed is opgenomen, maak dan wrijvende bewegingen van het midden naar de rand toe: trek als het ware het mengsel tegen de rand van de kom. Neem ook regelmatig de randen mee.
  3. Spatel wat beslag op en laat het terug in de kom vallen. Als het in linten naar beneden valt, dan is je mengsel goed gemengd.
  4. Vul de spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat rusten en bak ze dan af in een voorverwarmde oven op 140 °C gedurende 15 minuten.
  5. Klop voor de vulling de poedersuiker met de boter tot alles goed is gemengd. Voeg er de roomkaas aan toe en blijf kloppen tot deze volledig is opgenomen en bleek en luchtig is. Klop zeker niet te lang, want dan heb je kans dat de vulling vloeibaar wordt.