Nieuws
453827
Nieuws

Weekmenu

Rabarberijs met crumble

GEEN - Deze vrolijke versnapering zorgt direct voor een zomers gevoel. De lichte kleuren, het koekje én de heerlijke smaak maken het ijsje tot een ware zomerhit. Gemakkelijk zelf te maken, dus probeer hem snel!

Benodigdheden

(600 ml)

Voor de crumble:

  • 50 g tarwebloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 25 g boter

Voor het rabarberijs:

  • 200 g rabarber
  • 25 g boter
  • ½ tl vanillepoeder
  • 50 g lichte muscovadosuiker of rietsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • een snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml melk

Bereiding

  1. Verwarm voor de crumble de oven voor op 200 °C.
  2. Kneed alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Spreid uit op een bakblik met bak-papier en bak 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen, doe in een schaal en zet in de koelkast.
  3. Snij de rabarber in stukken van 1-1½ cm. Verwarm de rabarber, boter, vanillepoeder, de twee soorten suiker en zout in een pan. Laat zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen en pureer. Bewaar even-tueel iets voor de garnering.
  4. Meng de rest van de puree met de slagroom en de melk. Laat in de koelkast goed koud worden.
  5. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs klaar is. Meng het ijs kort met de crumble en de rabarberpuree in een kom en zet in de vriezer.

BEREIDING ± 25 minuten + 10 minuten in de oven & koeltijd

Recept: IJspret. Van lolly en sorbet tot ijstaart. Kosmos Uitgevers € 17,99 (ISBN 978902155843)