Nieuws
453877
Nieuws

De quote van Carina Noordervliet

'Nederlanders over 15 jaar stuk slanker'

Europa krijgt in 2030 te maken met een obesitasepidemie, verwacht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar in Nederland gaat het aantal te dikke mensen juist dalen. Goed nieuws, zegt voedingsdeskundige Carina Noordervliet.

„Kennelijk zijn onze Hollandse aardappels, vlees en groente toch niet zo ongezond! De exacte reden waarom wij een uitzondering vormen, weet ik niet, maar ik vermoed dat het te maken heeft met welvaart. Fastfood is helaas vaak goedkoper dan een gezonde maaltijd, dus in armere landen stijgt het aantal obesitasgevallen sneller."

Frisdranktax

Volgens Noordervliet speelt ook de politiek vermoedelijk een rol: "We kunnen het bemoeienis vinden als de overheid zich bezighoudt met het Nationaal Schoolontbijt of een frisdranktax wil invoeren, maar het wordt kennelijk wel opgepikt in de maatschappij. In mijn praktijk zie ik ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een manier om gezonder te eten. Als deze trend zich voortzet, zal Nederland over vijftien jaar inderdaad nog een stuk gezonder – en dus ook slanker – zijn. Het is uiteraard maar een prognose, we moeten nog zien of dit daadwerkelijk uitkomt. Maar ik hoop dat de WHO gelijk krijgt!”

Hoe denken jullie eigenlijk over dat laatste: overheidsbemoeienis met onze levensstijl? Zouden jullie positief of negatief staan tegenover het invoeren van een frisdranktax? Laat het hieronder weten!