Nieuws
454023
Nieuws

Kookboek | Joie de vivre

Chocoladetaart met boekweit en amandelen

GEEN - Hoe kun je het weekend beter beginnen dan met een heerlijke chocoladetaart? Deze variant van boekweit en amandelen is nét even anders. Máár uiteraard nog steeds gemaakt van chocola. Laat dat weekend maar beginnen!

Chocoladetaart met boekweit en amandelen

Ingrediënten

  • 7 eetl. (100 g) boter, plus extra voor de vorm
  • 100 g pure chocola (70 % cacaobestanddelen)
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 100 g lichte rietsuiker
  • snuf zeezout
  • 1 theel. vanille-extract
  • 35 g boekweitmeel
  • 30 g amandelmeel
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • Een ronde taartvorm van 22 cm doorsnee

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 180 °C. Knip van bakpapier een cirkel die groot genoeg is om de bodem en de wand van de vorm te bekleden. Vet de vorm in met boter en bekleed hem met bakpapier; zet opzij. Smelt de boter en de chocola in een kom au bain marie.

Klop in de kom van een keukenmachine de eieren met suiker en zeezout tot het mengsel bleek en luchtig is en in volume is verdubbeld. Spatel rustig de vanille en de chocolademassa erdoor. Strooi het boekweitmeel en het amandelmeel over het beslag en spatel alles luchtig door elkaar.

Giet het beslag in de voorbereide vorm, zet hem in de oven en bak de taart 30 minuten tot een in het midden erin gestoken lemmet van een scherp mes er droog uitkomt. Haal de taart uit de oven, laat hem 5 minuten afkoelen en stort hem dan rustig op een taartschaal. Haal voorzichtig het bakpapier van de taart af en keer hem weer om – de bovenkant is iets gecraqueleerd en kan er minder mooi uitzien, maar dat hoort bij dit soort gebak omdat het rijst en later iets inzakt. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer hem op kamertemperatuur.

 

Deze recepten komen uit het kookboek Joie de vivre (ISBN 978 90 5956 469 5) te koop voor €27,95.