Nieuws
454066
Nieuws

Nieuw kookboek voor Rens Kroes

Van Friesland naar New York met Rens Kroes

GEEN - Was Rens Kroes niet zo lang geleden nog relatief onbekend bij het grote publiek, inmiddels timmert de blondine fanantiek aan de weg. Na het succes van haar eerste kookboek, komt ze nog deze zomer met kookboek nummer twee.

Exact een jaar na de lancering van haar eerste kookboek lanceert de voedselgoeroe superfood 2.0: ‘Van Friesland naar New York’. Iets wat haar stoutste dromen overtreft. “Ik had écht nooit verwacht dat het zo goed zou gaan met het eerste boek en al helemaal niet dat er zo snel een tweede zou komen”, vertelt het jongere zusje van Doutzen.

Hollandse glorie

Voor haar nieuwe boek heeft de Friese health coach zich laten inspireren door alles wat ze in Friesland en New York heeft gezien, geproefd en geleerd. “Friesland is en blijft mijn basis. Nog steeds vind ik hier volop inspiratie voor nieuwe recepten. Je gaat de Hollandse keuken dan ook zeker terugzien in mijn nieuwe boek", vertelt ze enthousiast.

Bruisende stad

Zoals de titel van haar boek al verklapt, is naast Friesland, ook New York een inspiratiebron. “Het is een stad die eindeloos inspireert. Ik heb daar de afgelopen tjid bijvoorbeeld veel gegeten in Indiase restaurantjes. Die invloeden zie je ook terug in mijn nieuwe boek. Erg leuk!”

“Het is echt een contrast tussen stad en platteland. Bij elk recept heb ik een verhaal", vervolgt ze. Dat contrast zien we ook zeker terug. Waar de ene pagina gevuld is met Hollandse groentesoep of poffertjes, pronkt op een volgende pagina een blueberry crumble en een sweet chicken salad.

Voorjaar

Aan de slag met de gezonde recepten van deze foodie? Dan moet je nog heel even geduld hebben. Van Friesland naar New York ligt vanaf juni in de winkels. En Kroes zelf: die kan ook niet wachten.