Nieuws
454095
Nieuws

Weekmenu

Vijgenpizza met geitenkaas en pistachenoten

GEEN - Wil je eens wat anders proberen dan een salami- of mozzarella pizza? Pak dan wat vijgen, geitenkaas en pistachenoten en je nieuwste variant is klaar. Gegarandeerd smullen!

Benodigdheden

(1 pizza)

  • 2 verse vijgen
  • 120 g verse geitenkaas, in een rol
  • 1 el rauwe pistachenoten
  • 1 portie pizzadeeg
  • 30 ml tomatensaus
  • 50 g kaasmix
  • Provençaalse kruiden
  • 1 el vloeibare honing

Bereiding

  1. Snij de vijgen in plakjes van 1-1½ cm dik. Snij de rol geitenkaas in zes plakken. Hak de pistachenoten grof met een mes.
  2. Verwarm de oven voor op 240 °C. Rol het deeg uit en bestrijk het met de tomatensaus. Verdeel de kaasmix en de plakken geitenkaas erover en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Leg de plakjes vijg op de nog lege plekken tussen de plakken geitenkaas en strooi de pistachenoten erover.
  3. Bak de pizza 20 minuten. Haal uit de oven en druppel de honing erover.

BEREIDING 5 minuten + 20 minuten in de oven (exclusief bereidingstijd van het deeg)

Dit recept komt uit het kookboek: Pizza de Luxe van Manteau Uitgevers t.w.v. € 19,99. (ISBN: 9789022330029)