Nieuws
454120
Nieuws

Nieuwe trend: thee met kaas

Kaasje erbij?

GEEN - Een vrije middag is hét perfecte moment voor een theedate met je vriendinnen. Als er iets is wat er tijdens dit theemomentje niet mag ontbreken dan is het natuurlijk thee en … kaas! Kaas? Inderdaad! Deze verrassende combinatie is namelijk dé nieuwe trend op culinair gebied.

Pronkt er nu een grote pot thee en een schaal koekjes op tafel tijdens jullie vriendinnenmiddag? Binnenkort maakt de koektrommel plaats voor het kaasplankje. Als we fijnproevers mogen geloven is kaas en thee namelijk dé nieuwste trend.

---De perfecte thee in 25 seconden---

Smaakexplosie

Het klinkt misschien wat vreemd: een kop thee in combinatie met een blokje kaas, maar volgens expert zorgt het voor een ware smaakexplosie. Daarnaast bevordert deze combinatie ook de spijsvertering én is het het perfecte alternatief voor vrouwen die geen alcohol willen drinken!

---Zelf thee maken? Zo gebeurd!---

Geitenkaas met jasmijnthee

Kaasexpert Betty Koster van Fromagerie L’Amuse is erg enthousiast over deze trend en maakte een aantal bijzondere matches van dit duo. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zwarte thee met een stukje schimmelkaas of bloemige jasmijnthee met geitenkaas of een blokje belegen?

"Jong belegen in combinatie met jasmijn is verrukkelijk. Je krijgt een beetje een idee alsof je in een weiland met bloemen een stukje kaas eet", vertelt Koster. "Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Het is afhankelijk van je eigen smaak. Experimenteer en ontdek zelf welke combinaties je lekker vindt."