Nieuws
454166
Nieuws

De week in (mode)beeld

Het was een roerige week. Van de dood van celebrity huiddokter Dr Brandt tot en met de val van Miss Etam en de lancering van de nieuwe H&M Conscious collectie. De diepte en hoogtepunten op een rij.

Maandag

Dr Brandt, de huiddokter van Madonna en diverse andere celebs is overleden. De man die ik in 2008 in Hamburg mocht interviewen, heeft zichzelf opgehangen in zijn huis in Coconut Grove, Miami. Hij is 65 geworden.

Volgens insiders zou de huidspecialist op zijn ziel getrapt zijn. In de serie Unbreakable Kimmy Schmidt speelt ene dokter Sidney Grant die verdacht veel op de strakgetrokken Brandt lijkt. Maar of dat de reden is van zijn zelfmoord, is niet bevestigd. Wat soundbites uit het interview van jaren geleden:

Dr Brandt over vaste klant Madonna:"Een prachtige vrouw, die iedere dag mooier wordt. Ze kwam tien jaar geleden mijn kliniek binnenlopen en is sindsdien vaste klant. Ze gebruikt mijn producten, maar dat is een deel van haar schoonheidsgeheim. Madonna is heel gedisciplineerd en dat moet je ook zijn wil je een mooie huid behouden".

Hoe je een mooie huid bewaart: "Het geheim van een mooie huid is schoonmaken. Ga nooit met make-up op naar bed. Bouw voor jezelf een ritueel in waarbij je in tien minuten je huid verzorgt".

Over dure crèmes: "Er zijn veel goede crèmes die laag geprijsd zijn. Maar hoe duurder het product, des te beter zijn de ingrediënten. Vergelijk het met een diamant. Die zijn er ook in verschillende prijzen en kwaliteiten".

Ook overleden op 6 april: Francesco Smalto. De Italiaanse ontwerper blies zijn laatste adem uit in Marrakech. Smalto is 87 geworden.

Dinsdag

Er is altijd wel ergens in de wereld een modeweek aan de gang.  Deze week was China aan de beurt waar in Shanghai ontwerper Ban Xiaoxue zijn nieuwe collectie voorstelde. 

Woensdag

Tiffany Cooper maakt een collectie met Karl Lagerfeld en zijn kat Choupette in de hoofdrol. Lagerfeld over Choupette: “Ze was van een vriend die aan mijn werkster vroeg of zij erop kon passen. Toen hij terugkwam, kreeg hij te horen dat Choupette bij mij bleef. Choupette is de beroemdste en rijkste kat ter wereld. Ze heeft twee klussen gedaan en verdiende afgelopen jaar 3 miljoen euro. Choupette heeft twee nanny’s die met haar spelen, haar prachtige witte vacht verzorgen en schoonheidsbehandelingen voor haar ogen geven. Hoe ze beweegt en speelt is onvergetelijk. Ze is een soort Greta Garbo”.

Donderdag

Etam Groep Retail, het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss, heeft uitstel van betaling gekregen. Het is de zoveelste Nederlandse keten die op omvallen staat. Treurig nieuws voor het personeel én liefhebbers van de kleding.  

Lees mijn blog over Miss Etam hier.

Vrijdag

In Londen maakte H&M hun jaarlijkse duurzaamheidsrapport bekend. Naast de nieuwe Conscious collectie, werd onthuld dat er vorig 13.000 ton textiel (vergelijkbaar met het gewicht van 65 miljoen T-shirts) is ingezameld in de winkels. Die stukken wordt gerecycled en verwerkt in nieuwe kledingstukken. Dit jaar wil het merk het aantal kleren van ingezameld textiel met 300 procent verhogen.