Nieuws
454245
Nieuws

Weekmenu

Advocaattaart

GEEN - Deze felgekleurde advocaattaart is vol van smaak en rijkelijk gevuld met amandelen, wortelen, eierlikeur, kersen, slagroom en bourbonvanillesuiker. Korton: reden genoeg om deze traktatie eens te proberen.

Benodigdheden

(14 stukken)

Voor het deeg:

  • 150 g gemalen amandelen
  • 150 g wortelen
  • 5 eieren
  • 185 g suiker
  • 100 g meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 250 ml eierlikeur (advocaat)

Voor de vulling:

  • 1 pot kersen (350 g uitlekgewicht)
  • 500 g slagroom
  • 250 g magere kwark
  • 2 pakjes bourbonvanillesuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 'C. Bedek een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.
  2. Rooster de amandelen in een droge pan, roer regelmatig om. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Schil de wortelen, rasp fijn, leg in een schone vaatdoek en druk het sap eruit. Meng de amandelen met de wortel.
  4. Meng de eieren en 170 g suiker tot een dikke crème. Meng meel, bakpoeder en zout en schep dit samen met het wortelmengsel voorzichtig door de eiercrème.
  5. Doe het deeg in de springvorm en strijk glad. Bak in 20-30 minuten. Laat de taart buiten de oven afkoelen en haal uit de vorm.
  6. Snij de taart horizontaal doormidden. Leg 1 helft op een taartschaal en giet er 4 el eierlikeur over. Doe de springvormrand om de taartbodem.
  7. Laat de kersen uitlekken en verdeel over de taartbodem. Klop 120 g slagroom stijf. Roer de kwark met de rest van de suiker glad, roer de slagroom erdoor en verdeel over de kersen.
  8. Begiet de andere taartbodem met 4 el eierlikeur en leg met de bedruppelde kant op de kwark, druk aan. Zet 1 uur in de koel-kast.
  9. Sla de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf en doe 6 el in een spuitzak, leg in de koelkast.
  10. Haal de springvorm van de taart en bestrijk de zijkanten met de rest van de slagroom.
  11. Giet de rest van de eierlikeur over de bovenkant en zijkanten. Spuit de slagroom met kleine toefjes op de taart.

BEREIDING 90 minuten