Nieuws
454267
Nieuws

Uniek koppel wil boegbeeld zijn voor transgenders

Liefde overwint alles

Louisa Janssen werd geboren als jongen, maar is inmiddels getransformeerd tot vrouw. Rosanna Janssen is ook een vrouw, maar voelt zich man. Na een relatie van bijna vijftien jaar bezegelde dit unieke stel hun liefde met een huwelijk én een documentaire.

„Vooroordelen boeien ons niet”, zegt Louise stellig, „dat hebben we achter ons gelaten. De hele wereld mag weten dat we van elkaar houden.” Rosanna valt haar bij: „We schamen ons niet voor wie of wat we zijn. Het zou mooi zijn als jonge transgenders die bang zijn voor wat de buitenwereld vindt, door ons verhaal uit de kast durven te komen.”

Verliefd op een meisje

Louisa, die toen nog Lowieke heette, en Rosanna ontmoetten elkaar op school. Louisa: „Ik dacht meteen: ‘Wat een knappe jongen’. Pas later hoorde ik dat Rosanna helemaal geen jongen was. Heel gek, want hoe kon ik nu verliefd worden op een meisje?” Omgekeerd was Rosanna’s moeder verbaasd dat ze met een jongen thuiskwam, aangezien ze net verteld had dat ze op vrouwen viel. Louisa: „We zijn echt op elkaars innerlijk gevallen.”

Realityserie

Rosanna en Louisa hopen met deze documentaire een boegbeeld te worden voor mensen die in het verkeerde lichaam geboren zijn, er liggen zelfs al plannen voor een realityserie. Rosanna: „Ik had nooit gedacht dat ik het leuk vond om in de spotlights te staan, maar er is veel veranderd. Vroeger werd ik uitgelachen omdat ik verliefd was op ’een jongen met make-up’, nu vinden mensen ons leuk. Ik hoop dat we op deze manier kunnen laten zien wie we werkelijk zijn.”

Lees het hele interview met Louisa en Rosanna hier.

De documentaire Louisa & Rosanna, onze transgender bruiloft is op zondag 5 april om 22.00 uur te zien op TLC.

Wij zijn wel nieuwsgierig... Als jullie heel eerlijk zijn: hoe snel zijn jullie dan met vooroordelen? Praat hieronder met ons mee!