Nieuws
454320
Nieuws

Anneroos (23) is stiefmoeder van twee

GEEN - Snottebellen en puberperikelen in plaats van stappen met vriendinnen. Aan het vrije leventje van de jonge Anneroos van der Meulen (23) kwam abrupt een einde toen ze verliefd werd op een oudere man mét kinderen.

"Echt serieus namen we onze relatie eerst niet. Guido wilde geen nieuwe vrouw aan zijn kinderen voorstellen en ik zag het ook niet voor me. Juist doordat er geen druk op lag, konden we er goed over praten. We merkten al snel dat we elkaar toch wel héél leuk vonden. Dus ging ik toch zijn kinderen ontmoeten.

Ik was heel erg zenuwachtig: wat moet ik zeggen, zal ik ze een hand geven en wat als ze gaan huilen? Maar het was meteen goed. Ik vond Sanne en Tim superlief; ze gaven me meteen het gevoel dat het prima was dat ik er was. Voor mij als enig kind een hele switch: vier mensen in één huis. Ik was 21, voelde me zelf nog een kind en moest nu opeens de volwassene zijn. Maar dat wende snel. Toen we een keer in de stad waren en Tim moest plassen, liep ik met hem mee en vroeg of hij zijn handen wel had gewassen. 'O god,' dacht ik, 'ik ben aan het moederen!'

Ik ben wel bang dat als ze gaan puberen, zeggen: 'Je bent mijn moeder niet.' En dat is ook zo. Lastig waar ik me wel of niet mee kan bemoeien. Ik toets dat steeds bij Guido: 'Mag ik dit zeggen?' Soms heb ik er moeite mee dat ze niet wachten met eten tot iedereen zit. Eerst zei ik daar niets van, nu wel. Guido en zijn ex hebben co-ouderschap.

Ik ben vaak bij hem, dan doen we leuke dingen met de kinderen: naar de kinderboerderij, pannenkoeken bakken… Hun moeder geeft me alle ruimte om een band met ze op te bouwen, daar ben ik heel blij om. We zijn onlangs zelfs met z'n vieren naar Amerika geweest! Vooralsnog heb ik ook nog een eigen huis en ik zie mijn vriendinnen nog even vaak als vroeger, daar hecht ik erg aan. Maar Sanne en Tim horen ook in mijn leven.

Een oudere man past bij me; zelf word ik altijd ouder geschat en ik vind zijn levenservaring interessant. Dat hij kinderen heeft, is niet ideaal, maar het is wel fijn dat hij weet hoe het is om vader te zijn. Hij heeft een bepaalde rust en controle over zich – dat vind ik zó aantrekkelijk. Als ik oude foto's zie van kleine Sanne en Tim in zijn armen, denk ik: dat wil ik ook met hem!"

Tips voor stiefmoeders

Anneroos geeft ook een tip over het stiefmoederschap. Lees haar tip, die van andere stiefmoeders én de tips van gezinscoach Gideon de Haan hier. Wil je meer weten over stiefmoeder zijn en nog meer tips en verhalen uit de praktijk? Lees dan het boek van Gideon de Haan: Het stiefparadijs. Maak kans op één van de 25 gesigneerde boeken van Gideon.

Ben jij ook stiefmoeder? Hoe ervaar je dat, ging het bij jullie ook zo gemakkelijk als bij Anneroos? Of kom je jezelf vaker tegen en loopt - of liep - het allemaal niet zo lekker? Praat mee!

Lees meer uit VROUW magazine: