Nieuws
454403
Nieuws

Weekmenu

Pannenkoeken met gehakt en champignons

GEEN - Met pannenkoeken kun je alle kanten op. Deze zijn gevuld met gehakt en champignons. De rijkelijk gevulde pannenkoeken zijn met een half uurtje klaar en dan kun je ze serveren met een frisse salade. Lekker!

Benodigdheden

(± 15 stuks)

  • 1 pak volkoren pannenkoekmix
  • 1 l melk
  • 4 eieren
  • boter of olie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 200 g champignons, fijn gesneden
  • 200 g gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • handje verse kruiden, fijn gesneden
  • zout en peper
  • 100 g geraspte kaas

Bereinding

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer met een garde of mixer tot een glad beslag.
  2. Voeg al roerend de rest van de melk en de 4 eieren toe.
  3. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit boter of olie in de pan.
  4. Bak de ui en champignons aan en voeg gehakt en tomaten toe. Roer tot het gehaktgaar is en het vocht verdampt. Roer de rest van de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  6. Verdeel het gehakt-champignonmengsel over de pannenkoeken, rol ze op en leg in een ovenschaal.
  7. Bestrooi de pannenkoeken met kaas en zet ± 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

BEREIDING 30 minuten