Nieuws
454465
Nieuws

Werk aan de winkel

GEEN - "Ik werk op basis van een 0-uren contract bij een meubelzaak. Prima werk, maar mijn hart ligt er niet en het biedt weinig financiële zekerheid," vertelt Nicolle Pas (42) aan Annemarie van Gaal. "Ik wil mij nu gaan richten op mijn passie; mooie dingen maken."

Nicolle werkt nu bij een meubelzaak, maar toch kriebelt het om iets creatiefs te gaan doen. Naast haar werk is ze thuis bij haar twee kinderen van 14 en 18.

Nicolle: "Ik werk op basis van een 0-uren contract bij een meubelzaak. Prima werk, maar mijn hart ligt er niet en het biedt weinig financiële zekerheid. Wel krijg ik partneralimentatie van de man met wie ik tien jaar samen ben geweest, dus financieel gezien red ik het goed. Fijn, maar op deze manier blijf ik wel aan hem verbonden. Van de scheiding heb ik nog veel verdriet. Ik zou graag overal een streep onder zetten. Het is nu tijd voor mij, voor mijn leven en mijn carrière. Maar ik loop zo tegen mijn eigen onzekerheid aan. Ik ben heel graag creatief bezig en maak het liefst houtskooltekeningen. Als ik teken, vergeet ik de tijd, het is bijna meditatie. Toch heb ik er geen vertrouwen in dat ik daarmee iets kan bereiken. Omdat het mijn hobby is."

Annemarie van Gaal: "Je leeft te veel in het verleden. Natuurlijk heb je vervelendedingen meegemaakt, maar weet je: shit happens! Ik zou nooit iets hebben bereikt in het leven als ik was blijven hangen in mijn problemen. Je zegt dat je graag houtskooltekeningen maakt en ik zie meteen dat je ogen gaan glimmen. Doe daar iets mee! Vraag aan mensen of je hun portret mag maken. Zet die op Facebook en laat anderen dit delen. En ga ondertussen op zoek naar een creatieve baan die echt bij je past. Want jij moet ook financieel onafhankelijk worden. Door die partneralimentatie blijf je hangen aan het verleden. Kies voor de toekomst: zoek een baan waar je hart in zit, pas je website aan en je zult zien: voor het einde van het jaar zit hier een nieuwe Nicolle!"

Nicolle: "Wat een eye opener. Ik ga vanavond nog reageren op een vacature die Annemarie zag: commercieel fotograaf van kinderen. Dat klinkt echt als fantastisch werk. Iets waar ik helemaal blij van word. En daarnaast ga ik mijn website aanpassen zodat ik me kan richten op mijn passie: mooie dingen maken."

Lees meer verhalen van vrouwen die door Annemarie worden geholpen bij hun carrière in VROUW magazine van deze week!

Lees meer uit VROUW magazine: