Nieuws
454471
Nieuws

Weekmenu

Bulgur salade met verse erwten en munt

GEEN - Deze week staat de Libanese keuken centraal. Deze salade, gevuld met bulgur, erwten en munt, geeft je voldoende energie voor de hele dag. Zeker het proberen waard! Heb je nog een restje over? Dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch!

Benodigdheden

(6 personen)

  • 150 g doperwten, vers of diepvries
  • 300 g droge bulgur
  • klein bosje verse munt, alleen de blaadjes, grof gehakt
  • klein bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes, grof gehakt
  • 1½ el olijfolie
  • 25 ml ciderazijn
  • zaadjes van 1 granaat-appel
  • zout en zwarte peper uit de molen, naar smaak

Bereinding

  1. Doe de erwten met een ½ tl zout in een pan kokend water, laat een paar minuten pruttelen en giet af.
  2. Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 minuten weken. Giet af.
  3. Laat de erwten in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden. Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. (De bulgur en de erwten zijn in de koelkast minstens een dag houdbaar, dus u kunt het van tevoren klaarmaken.
  4. Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom en strooi de granaatappelzaadjes erover.

BEREIDING 90 minuten